Eesti English Suomi
EtsiRisttee maatila sijaitsee Viljandista noin 10 km etelään, Loodin kartanon puiston ja Loodi Pystmäe euroopanlehtikuusipuiston välittömässä läheisyydessä.
Maatalo sijaitsee isojen peltojen välissä. Koska puutarha sijaitsee aukealla paikalla, asettaa se rajat kasvien valintaan. Kysymyksessä on vanha maatila isolla puutarhalla, joka on kunnostettu pikkuhiljaa vuosien saatossa omin voimin.
Puutarha on 1,5 hehtaaria ja sinne on istutettu paljon erilaisia kasveja. Tässä pienehkössä kokoelmassa kasvaa noin 900 erilaista monivuotista kukkaa ja noin 300 erilaista puulajia.
Puutarha on kunnostettu kolmessa eri ajanjaksossa, on uudempaa ja vanhempaa. Puutarhassa on kivikkokasveja, niitä varteen on rakennettu penkereitä ja pieni lampi. Luonnonkivistä on rakennettu takka, savustusuuni, ja paljon erilaisia ​​kukkapenkkejä. Paljon on käytetty luonnonkiviä. Tontilla on myös hedelmäpuita, marjapensaita ja hyötykasveja. Puutarha on vapaamuotoinen.
Erityistä suosikkikasvia ei ole, koska puutarhurille on kaikki yhtä rakkaita.
 
Vuonna 2000 sai tila tunnustusta pääministeri Mart Laarilta. Vuonna 2005 tila julistettiin Paistun kunnan kauneimmaksi kodiksi  ja vuonna 2006 sai palkinnon tasavallan presidentin Kaunis Viron Koti- kilpailussa. 2015 sai Koti & puutarha lehden kilpailussa Koti Kauniiksi erikoispalkinnon.
Puutarhassa voi vierailla sopimuksen mukaan. Myös maksu on sopimuksen mukaan.
Taimia saa ostaa kotiin vietäväksi.

 
Anteeksi , mutta sivu ei löydy !
Tarkistaselaimesi URL- osoite on oikea !
Verkkosivuilla Elitec